ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σούπα κάστανο βελουτέ – Newsbeast



Υλικά

  • 8 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 1/2 κιλά κάστανα ξεφλουδισμένα
  • 1 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κλαράκια φρέσκο μαϊντανό
  • 2 γαρίφαλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3/4 κ. γλ. ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Με ένα μαχαίρι σχηματίστε ένα σταυρό σε κάθε κάστανο, τοποθετήστε τα σε ένα μικρό ταψί με 1/4 φλ. τσαγιού νερό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 10 λεπτά.
  2. Αφήστε να κρυώσουν και ξεφλουδίστε τα.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετήστε το ζωμό κοτόπουλο, τα κάστανα και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
  4. Βάλτε το μαϊντανό, τα γαρίφαλα και τη δάφνη σε ένα σακουλάκι μαγειρικής και ρίξτε τα στην κατσαρόλα.
  5. Σιγοβράστε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.
  6. Πετάξτε το σακουλάκι με τα μπαχαρικά και τοποθετήστε το μείγμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
  7. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε μέχρι η σούπα να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  8. Ρίξτε τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε.
  9. Τοποθετήστε τη σούπα και πάλι στην κατσαρόλα και ζεστάνετε ελαφρώς.
  10. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψιλοκομμένα κάστανα και σερβίρετε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR





Source link

About Author

Με λένε Βιόλα και θέλω να τα μαθαίνω όλα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *